Op de één na laatste dag voor het nieuwe jaar, een korte terugblik op 2015. Vorige week woensdag publiceerden wij een samenvatting van de onderzoeksresultaten t.a.v. de thema’s die in 2016 relevant zullen zijn. Scope van het onderzoek was de inhuur van derden en werving van personeel (vast|flex). Ruim 60 grote organisaties participeerden in het onderzoek. De top 5 thema’s t.a.v. inhuur en de werving van personeel, kun je hier vinden. Vandaag hebben wij een lijst samengesteld met de nieuwsitems (artikelen en columns) die in 2015 het meeste zijn gelezen. De artikelen worden voornamelijk gelezen door opdrachtgevers, werkgevers en managers die verantwoordelijk zijn voor het organiseren van de werving en inhuur van personeel. Enkele nieuwsitems zijn voor 1 januari 2015 gepubliceerd. Het overzicht is samengesteld op basis van het aantal pageviews, ongeacht de publicatiedatum.

Top 8 meest gelezen nieuwsitems inhuur en werving van personeel

  1. 800.000 ZZP’ers, brokers en opdrachtgevers in onzekerheid
  2. Wendbaarheid creëren met SPP en flexibilisering van arbeid
  3. Aan de slag met de ZZP-wet DBA?
  4. Ontwikkelingen VMS en ATS (systeem)markt
  5. Labor Redimo lanceert RPO-gids met brokers, Managed Service Providers (MSP) en W&S-bureaus
  6. Bereken het inhuurtarief van een consultant: stap voor stap (2012)  
  7. De Transitievergoeding voor uitzendkrachten: De kosten voor het benutten van het fasesysteem
  8. Functieclustering voor beginners (en gevorderden)

Namens het team wens ik je een fijne jaarwisseling.
Tot in 2016!