Labor Redimo

Labor Redimo helpt organisaties bij het verbeteren van de inhuur en werving van vast en flexibel personeel. We zijn een onafhankelijk adviesbureau en werken voor de publieke- en private sector.

Impact op organisatie

Het aantrekken van het juiste personeel heeft een grote impact op de prestaties van een organisatie. Organisaties die de werving van personeel slim, transparant en goed organiseert, presteren beter. Sinds 2005 bedenken en implementeren we met 16 collega’s innovatieve werving- en inhuurstrategieën bij onze opdrachtgevers.

Multidisciplinaire en bedrijfskundige benadering

Wij analyseren en adviseren vanuit een integrale benadering. Bij onze vraagstukken zijn praktisch alle disciplines betrokken, zoals de lijnorganisatie, HR, Inkoop, Finance en Legal. Het belang van de organisatie staat altijd voorop. We benaderen vraagstukken bedrijfskundig én hebben oog voor de praktijk. Onze adviezen zijn altijd onafhankelijk en daadwerkelijk implementeerbaar. En, heel belangrijk, we hebben veel plezier in ons werk!

Advies & implementatie

  • Sourcingstrategie (vast&flex)

  • Inrichting instroomproces

  • Opbouw organisatie (recruitment/inhuurdesk)

  • Contracteren bureaus

  • Selectie en inzet van tools: ATS/VMS/Onboarding

  • Business alignement

“Labor Redimo is goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het vlak van inhuur en alles wat daar bij komt kijken. Labor Redimo is naar onze ervaring een professioneel, onafhankelijk en betrouwbaar bureau.”
Waterschap Scheldestromen
“Dankzij de aanpak van Labor Redimo kan Menzis nu tijdig beschikken over kundige inleenmedewerkers die passen bij de waarden van Menzis.”
Menzis

Ons team

Bertrand Prinsen
Bertrand PrinsenOprichter en Partner
Bertrand helpt organisaties met hun wervingsstrategie, inhuurstrategie, de inrichting van arbeidspools, integrale wervingstrategie vast/flex, complexe onderhandelingen en compensation & benefits voor vast|flex.
Corné van der Linde
Corné van der LindeOprichter en partner
Corné helpt organisaties met het bepalen van hun wervingstrategie en het selecteren en implementeren van hcm-systeemoplossingen voor recruitment en inhuur (vms, ats, lm, tm).
Arjen Veenstra
Arjen VeenstraSenior Adviseur
Arjen helpt organisaties met hun wervingstrategie, opstellen van tenderdocumenten, onderhandelingen, contractmangement, buitenlandse inleen en de personele planning.
Etelka Strik
Etelka StrikAdviseur
Etelka is verantwoordelijk voor het inrichten, up-to-date houden en doorontwikkelen van Tarieventools™. Met behulp van de TarievenTools krijgt de opdrachtgever een helder inzicht in de opbouw van inhuurtarieven
Gabry van Beek
Gabry van BeekSenior Adviseur
Gabry is gespecialiseerd in het (re)organiseren en het opzetten van (corporate) recruitment afdelingen en in het werven schaarse doelgroepen. Hij is een strategisch denker en een pragmatisch uitvoerder.
Hilde Klamer
Hilde KlamerSenior Adviseur
Hilde helpt organisaties met hun wervingstrategie, opstellen van tenderdocumenten, onderhandelingen, contractmangement en arbeidsrechtelijke vragen.
Jack Boumeester
Jack BoumeesterSenior Adviseur
Jack helpt organisaties met hun inhuurstrategie en implementatie van veranderingen waarbij hij met name ingezet kan worden op stakeholder management, coaching van medewerkers en (persoonlijke) communicatie.
Joris van Toledo
Joris van ToledoSenior Adviseur
Joris heeft een brede ervaring met het opzetten en inrichten van recruitment afdelingen binnen het private en publieke domein en het managen van projectmatige werving. Met positief opportunisme en humor weet hij samen met collega’s de doelstellingen te halen.
Koen Ruiter
Koen Ruiter Adviseur
Koen is verantwoordelijk voor het inrichten, up-to-date houden en doorontwikkelen van Tarieventools™ en HR analytics. Met behulp van de TarievenTools krijgt de opdrachtgever een helder inzicht in de opbouw van inhuurtarieven.
Maggie Ammerlaan
Maggie AmmerlaanSenior Adviseur
Maggie helpt organisaties met het ontwikkelen van een inhuurstrategie & -beleid, geeft advies over integrale werving en inzet van personeel en over outsourcing (RPO/MSP). Tevens begeleidt zij als programma manager complexe verandertrajecten.
Pascal Ruzius
Pascal RuziusSenior Adviseur
Pascal helpt organisaties met hun wervingstrategie, opstellen van tenderdocumenten, onderhandelingen, contractmangement en compensation & benefits.
Roeland van Laer
Roeland van LaerSenior Adviseur
Roeland werkt samen met opdrachtgevers aan thema’s als (Total) Talent Acquisition, Total Workforce Management, HR strategie en HR technologie. Hij is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van innovatieve recruitment strategieën en oplossingen.
Siep Scherpel
Siep ScherpelSenior Adviseur
Siep helpt organisaties met hun wervingstrategie, het opstellen van tenderdocumenten, onderhandelingen, contractering, implementaties, contractmanagement en compensation & benefits.
Sjors Heijnen
Sjors HeijnenSenior Adviseur
Sjors helpt organisaties met hun wervingstrategie, opstellen van tenderdocumenten, onderhandelingen, contractmangement en compensation & benefits.
Steven de Bruijn
Steven de BruijnSenior Adviseur
Steven helpt organisaties met vraagstukken rondom de besturing en management van hun arbeidspools, recruitment en/of inhuurafdeling en complexe verandervraagstukken.

Wij delen kennis

Exclusief voor hr, inkopers, recruiters en inhuurdeskmanagers is het Labor Forum een KennisNetwerk. Je maakt vrijblijvend kennis met collega-professionals en Labor Redimo in een ongedwongen sfeer. Deelnemers delen best practices, kennis en ervaringen. Het Labor Forum vindt vier keer per jaar plaats.

Onze benadering

Externe inhuur visie

Wij analyseren en adviseren vanuit een waardeketenbenadering. Bij onze vraagstukken zijn praktisch alle disciplines zoals o.a. de lijnorganisatie, HR, inkoop, Finance, etc., betrokken. Het belang van de organisatie staat bij ons voorop. Vraagstukken benaderen wij bedrijfskundig met een duidelijk oog op/voor de praktijk. Onze adviezen zijn ook daadwerkelijk implementeerbaar.

Labor Redimo in beelden