Onafhankelijk adviesbureau Labor Redimo lanceert als eerste een RPO-gids met daarin de werving en selectie bureaus (vast|flex), brokers en Managed Service Providers (MSP) van Nederland. Een betrouwbaar en online overzicht van deze specialistische dienstverleners was nog niet beschikbaar.

Overzicht van brokers, Managed Service Providers (MSP) en werving en selectiebureaus
De RPO-gids (Recruitment Process Outsourcing) is voor HR, Inkoop, Recruitment en de adviseurs van Labor Redimo een onafhankelijk hulpmiddel bij het bepalen van het wervingsbeleid (vast|flex), outsourcingstrajecten en inkooptrajecten.

Er zijn verschillende type RPO-dienstverleners actief op de markt van werving en inhuur van personeel. Overzichten van bureaus die mensen ter beschikking stellen, zijn beschikbaar. Een betrouwbaar overzicht van MSP, Broker en W&S-bureaus echter nog niet. Regelmatig hebben opdrachtgevers van Labor Redimo om deze data gevraagd. Voor Labor Redimo genoeg redenen om de RPO-gids op te zetten.

De opzet van de RPO-gids is eenvoudig. Vier vragen van staan centraal. 1. Welke bureaus zijn er? 2. Welk type diensten leveren zij? 3. Hoe ziet hun kandidaten-netwerk eruit? 4. Welke referenties kunnen zij overleggen?

Op basis van openbare gegevens zijn de grotere en bekende bureaus in de RPO-gids opgenomen. Bureaus die nog niet zijn opgenomen, kunnen zich tot februari 2016 gratis registreren. Later in 2016 volgt een tweede registratieronde.

Labor Redimo neemt de kosten van de RPO-gids voor haar rekening om de betrouwbaarheid te garanderen. Alle bekende bureaus kunnen zich gratis registreren. Labor Redimo geeft nadrukkelijk geen advies ten aanzien van de kwaliteit van de bureaus en hun RPO-diensten. Iedereen kan op de site van Labor Redimo de RPO-gids gratis raadplegen.

Labor Redimo is een volstrekt onafhankelijk adviesbureau dat organisaties en ondernemersverenigingen uit de publieke en private sector helpt om hun werving en inhuur van personeel (vast|flex) te optimaliseren.  

Geen verborgen belangen. Labor Redimo adviseert over diensten die zij zelf niet levert en neemt geen betaalde opdrachten aan van leveranciers over wiens diensten zij adviseren. Denk hierbij aan bemiddelaars van personeel, RPO-dienstverleners en systeemleveranciers.

RPO-gids: https://laborredimo.nl/gids-met-brokers-en-msp-ws-bureaus/