RPO-gids met brokers, MSP en W&S-bureaus

/RPO-gids met Brokers, MSP’ers en Werving & Selectiebureaus

Medewerkers vierkant

Alle Brokers (inhuur), Managed Service Providers (MSP) en W&S-bureaus in Nederland op een rij

Voor de wervingsstrategie, inhuurstrategie, outsourcingstrajecten en aanpalende inkooptrajecten is het handig om te weten welke externe RPO-dienstverleners er zijn. Een betrouwbaar overzicht van W&S-bureaus, Brokers en Managed Service Providers (MSP)-dienstverleners was er nog niet. Deze RPO-gids is een initiatief van Labor Redimo, een volstrekt onafhankelijk adviesbureau. In tegenstelling tot de meeste onderzoeken en overzichten betalen de bureaus geen enkele vorm van sponsoring en/of vergoeding. Dit is volledig in lijn met onze uitgangspunten t.a.v. volstrekt onafhankelijk advies.

Vul svp onderstaande gegevens in om de RPO-gids (direct en gratis) te raadplegen.

Formulier voor zichtbaar Gouden gids
Bezig met versturen

*Door het invullen en versturen van dit formulier, stem je ermee in dat Labor Redimo jouw naam, e-mailadres en eventueel telefoonnummer gebruikt om contact met je op te nemen. Verder kan Labor Redimo deze gegevens gebruiken om je te informeren over ons bedrijf, onze diensten en bijeenkomsten. Labor Redimo doet dit conform de voorwaarden zoals opgenomen in onze Privacyverklaring. 

Opdrachtgevers over Labor Redimo

Professioneel Inlenen 1

“Positief verrast door omslag van “politieagent” naar “sparringpartner".”

Achmea
Achmea
Corine van den Berg
Professioneel Inlenen 1

“Antwoord gekregen voordat de vragen konden worden gesteld!”

Tata Steel
Tata Steel
Clara de Reus
Transparante inhuurtarieven

"Dit jaar voor het eerst voor detachering volledig met de TarievenTool aan de slag gegaan. We hebben nu een betere dienstverlening EN besparen op de kosten."

Vanderlande inhuurtarieven
Vanderlande
Sabine van Crey, Sr. Buyer at Vanderlande
Professioneel Inlenen 3

"Ik heb veel geleerd van de inhoud, de trainers en de deelnemers."

Rabobank
Rabobank
Wil Kuup, Manager Rabobank Connect
Specifieke kennis gekregen

"De stof die ik heb gekregen hangt al op mijn werkkamer."

Tata Steel
Tata Steel
Ilonka van de Kolk, Manager Flex Centre
Aanpak Labor Redimo

"Met de professionals van Labor Redimo hebben we een structurele verbetering voor de inhuur van personeel doorgevoerd. Labor Redimo heeft ons allereerst perspectief geschetst, met daarbij strategische opties en voorzien van veel benchmark gegevens. Vervolgens hebben ze, met ons, de workforcedesk geïmplementeerd. Deze levert Royal Schiphol Groep een kwalitatieve verbetering, een procesvereenvoudiging en een structurele kostenbesparing op. We zijn bijzonder tevreden over hun inhoudelijke en strategische kwaliteiten als over hun implementatiekracht."

Royal Schiphol Group
Royal Schiphol Group
Marc Unger, Directeur Corporate Procurement
Workshop impact WAB

"Gelet op de complexiteit van het onderwerp is het helder, bondig en volledig uitgelegd. De individuele behandeling tijdens de gezamenlijke werksessie was ondanks de beperkte tijd prima."

Essent over WAB Workshop van Labor Redimo
Essent over WAB Workshop van Labor Redimo
TarievenTool

Sinds 2012 gebruiken wij bij Procurement en Recruitment van Tata Steel de Tarieventool Prijsafspraken, Richtlijntarieven en Reductie Mutaties voor uitzenden, detachering en vrije markt. De tool heeft ervoor gezorgd dat tarieven transparant zijn en dat er minder discussie is met leveranciers over tarieven. Het is een zeer handig middel om tarieven te bepalen en heeft bij ons geleid tot een mooie besparing. We zullen de tool ook weer gaan inzetten bij onze nieuwe tender.

inhuurtarief TATA
TATA STEEL
Yvette Spijkerman Sourcing Manager Labor Procurement
Workshop impact WAB

"Goed en duidelijk verhaal over de gevolgen van de WAB. Geeft ook het financiële inzicht en is in 'jip en janneke' taal uitlegbaar aan die hier geen ervaring mee hebben."

Rockwool over de WAB Workshop
Rockwool over de WAB Workshop
Future fit inhuurmodel

“Dankzij de aanpak van Labor Redimo hebben we een duurzame verbetering voor de inhuur van personeel doorgevoerd. Essentieel was de wijze waarop Labor Redimo samen met onze Talent Acquisition-, en Procurement specialisten meer dan 200 managers en 30 MT’s hebben betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van het nieuwe inhuurbeleid. Dit resulteerde in goede business alignment en leverde ons een kwalitatieve verbetering en duurzame besparing op én een duurzaam inhuurmodel. We zijn bijzonder tevreden over de inhoudelijke kennis van Labor Redimo en de wijze waarop zij samenwerken: Vanuit een onafhankelijke positie vertegenwoordigen zij de belangen van Business, HR en Procurement.”

ABN AMRO Bank
ABN AMRO Bank
Ruth Bielderman, Head of Talent Acquisition at ABN AMRO Bank N.V.
Aanpak HR Marktplaats (DAS)

Ik heb ervaren dat Labor Redimo een erg klantgerichte houding heeft. Ze denken mee en komen met verschillende oplossingen. Je hoeft je daarnaast geen zorgen te maken over de producten die worden opgeleverd. Labor Redimo is hier uiterst kritisch op. Er wordt geen half werk geleverd en ik was dan ook zeer geholpen met de producten die zij ons hebben geleverd.

Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat
Jeroen Bargeman, Projectleider Marktplaats Project en Technisch personeel
Provincie Overijssel
Provincie Overijssel
Europees MSP en VMS programma

"Vanuit SABIC heb ik met Labor Redimo intensief samen gewerkt gedurende 2018 en ben onder de indruk van hun professionalisme en werkwijze. Persoonlijk heb ik bewondering voor hun grondige analyses en project planningen om ons als klant te hebben kunnen adviseren."

SABIC
SABIC
Boudewijn de Heer, Manager Talent Aquisition Europe
Europees MSP en VMS programma

“Labor Redimo heeft SABIC vanuit een onafhankelijke positie geadviseerd tijdens het maken en uitwerken van strategische keuzes voor de inrichting van ons Total Contingent Workforce Management programma in Europa. Op basis van onze keuzes, heeft Labor Redimo op een zorgvuldige en betrouwbare manier gezorgd voor uitvoering van een aanbesteding van de MSP/VMS diensten. De woorden die Labor Redimo het beste omschrijven zijn ‘gedegen aanpak’, ‘diepgaande marktexpertise’ en ‘gedetailleerde proceskennis’.”

SABIC
SABIC
Erik Koeman Senior Manager, Procurement Facility Goods & Services and Direct Materials
Labor Forum

"Ik kijk er elke keer naar uit! Ga zo door."

Koninklijke BAM groep
Koninklijke BAM groep
Virco van de Voort, BAM Inkoop
Labor Forum

"Een plek om in een ontspannen sfeer kennis op te doen, of expertise uit te wisselen en een prettig netwerk op te bouwen."

Transavia
Transavia
Ira Porton, Transavia Purchasing&Vendormanagement
Labor Forum

"Leuke mix tussen actuele informatie, praktijk cases, invalshoeken (HR en Inkoop), verbindend."

Arcadis
Arcadis
Els Frankhuijzen, European Procurement Leader
Labor Forum

"1e keer aanwezig maar erg zinvol om mee te maken. Leuk en interessant. Bedankt voor de leerzame middag"

VMI Group
VMI Group
Jolien Tromp, HR Recruiter Temporary Staff
Programma-aanpak

“Tijdens de analyse en het maken van strategische keuzes voor de inrichting van ons Total Contingent Workforce Management, heeft Labor Redimo ons deskundig en vanuit een onafhankelijke positie geadviseerd. Labor Redimo heeft ons in korte tijd voorzien van alle informatie om een goede keuze te maken. Na besluitvorming hebben de adviseurs van Labor Redimo, met een gedegen programma-aanpak, op een zorgvuldige en betrouwbare manier gezorgd voor uitvoering van een Europese aanbesteding van de MSP/VMS diensten, de inrichting en implementatie van de Workforcedesk. Labor Redimo kenmerkt zich door een betrokken en resultaatgerichte houding. Het informeren en meenemen van stakeholders is iets waar ze veel aandacht aan besteden en waar ze zich positief in onderscheiden. Kortom, een deskundige, onafhankelijke en betrouwbare partner in business."

Royal Schiphol Group
Royal Schiphol Group
Heleen Kuijten, Directeur Human Resources
Praktische en goede oplossingen

"Dankzij de aanpak van Labor Redimo kan Menzis nu tijdig beschikken over kundige inleenmedewerkers die passen bij de waarden van Menzis."

Menzis
Menzis
Janneke Vollaers-Scheepers, Manager Corporate Procurement
Waterschap Scheldestromen
Waterschap Scheldestromen

Persbericht: Overzicht van alle brokers voor inhuur, Managed Service Providers voor inhuur en werving en selectiebureaus in Nederland.

Labor Redimo lanceert RPO-gids met brokers, Managed Service Providers (MSP) en W&S-bureaus

Managed Service Provider (MSP), Brokers voor inhuur, bemiddelaars van personeel, werving en selectiebureaus.
Onafhankelijk adviesbureau Labor Redimo lanceert als eerste een RPO-gids met daarin de werving en selectie bureaus (vast|flex), brokers en Managed Service Providers (MSP) van Nederland. Een betrouwbaar en online overzicht van deze specialistische dienstverleners was nog niet beschikbaar.

Overzicht van brokers, Managed Service Providers (MSP) en werving en selectiebureaus
De RPO-gids (Recruitment Process Outsourcing) is voor HR, Inkoop, Recruitment en de adviseurs van Labor Redimo een onafhankelijk hulpmiddel bij het bepalen van het wervingsbeleid (vast|flex), outsourcingstrajecten en inkooptrajecten.

Er zijn verschillende type RPO-dienstverleners actief op de markt van werving en inhuur van personeel. Overzichten van bureaus die mensen ter beschikking stellen, zijn beschikbaar. Een betrouwbaar overzicht van MSP, Broker en W&S-bureaus echter nog niet. Regelmatig hebben opdrachtgevers van Labor Redimo om deze data gevraagd. Voor Labor Redimo genoeg redenen om de RPO-gids op te zetten.

De opzet van de RPO-gids is eenvoudig. Vier vragen van staan centraal. 1. Welke bureaus zijn er? 2. Welk type diensten leveren zij? 3. Hoe ziet hun kandidaten-netwerk eruit? 4. Welke referenties kunnen zij overleggen?

Op basis van openbare gegevens zijn de grotere en bekende bureaus in de RPO-gids opgenomen. Bureaus die nog niet zijn opgenomen, kunnen zich tot februari 2016 gratis registreren. Later in 2016 volgt een tweede registratieronde.

Labor Redimo neemt de kosten van de RPO-gids voor haar rekening om de betrouwbaarheid te garanderen. Alle bekende bureaus kunnen zich gratis registreren. Labor Redimo geeft nadrukkelijk geen advies ten aanzien van de kwaliteit van de bureaus en hun RPO-diensten. Iedereen kan op de site van Labor Redimo de RPO-gids gratis raadplegen.

Labor Redimo is een volstrekt onafhankelijk adviesbureau dat organisaties en ondernemersverenigingen uit de publieke en private sector helpt om hun werving en inhuur van personeel (vast|flex) te optimaliseren.  

Labor Redimo levert de volgende diensten niet: Managed Service Provider (MSP), Brokers voor inhuur, bemiddelaars van personeel, werving en selectiebureaus.
Geen verborgen belangen. Labor Redimo adviseert over diensten die zij zelf niet levert en neemt geen betaalde opdrachten aan van leveranciers over wiens diensten zij adviseren. Denk hierbij aan bemiddelaars van personeel, RPO-dienstverleners en systeemleveranciers.

RPO-gids: https://laborredimo.nl/gids-met-brokers-en-msp-ws-bureaus/