FAQ – veel gestelde vragen

Home/Over ons/FAQ – veel gestelde vragen
FAQ – veel gestelde vragen 2017-05-26T11:29:46+00:00
  1. UNDER CONSTRUCTION – IN BEWERKING-

Definitie werving en selectiebureau voor vaste medewerkers. Wat is een w&s bureau? 2015-12-15T11:37:10+00:00

Een werving en selectiebureau voor vaste medewerkers is een commerciële dienstverlener die verantwoordelijk is gemaakt om namens een organisatie (een deel van) de volgende processen uit te voeren; werving, screening, pre-selectie t.a.v. (een deel van) de openstaande vacatures. De medewerkers van W&S-bureau werken niet op de locatie van de opdrachtgever.

Definitie werving en selectiebureau voor vast en flex, Wat is een integraal w&s bureau? 2017-05-26T11:29:53+00:00

Een werving en selectiebureau voor vast en flex, is een commerciële dienstverlener die verantwoordelijk is gemaakt om namens een organisatie (een deel van) de volgende processen uit te voeren; werving, screening, pre-selectie t.a.v. (een deel van) de openstaande aanvragen (externe inhuur) en vacatures (vast personeel). De medewerkers van W&S-bureau werken meestal niet op de locatie van de opdrachtgever. Indien een W&S bureau medewerkers ter beschikking stelt aan opdrachtgevers die in dienst zijn bij het bureau (of dochteronderneming) wordt gesproken over een niet onafhankelijk W&S bureau.

Definitie broker W&S, Wat is een Contractbroker w&s flex? 2015-12-15T11:37:21+00:00

Een Contractbroker-flex incl. w&s flex is een commerciële dienstverlener die verantwoordelijk is gemaakt om namens een organisatie (een deel van) de volgende processen uit te voeren; werving, pre-selectie, contractmanagement t.a.v. individuele overeenkomsten, screening, leveranciersmanagement, dossiervorming, verrekenen van kosten en centrale facturatie t.a.v. een deel van de externe inhuur bijvoorbeeld de ZZP’ers en/of de inhuur van IT medewerkers. De werving van kandidaten wordt in principe gedaan door de broker. De medewerkers van een Contractbroker-flex inclusief werving en selectie werken meestal niet op de locatie van de opdrachtgever.  Indien een Contractbroker-flex inclusief W&S flex, mensen ter beschikking stelt die in dienst zijn bij de broker (of dochteronderneming) wordt gesproken over een niet onafhankelijke broker.

Definitie broker, Wat is een Contractbroker voor inhuur? 2015-12-15T11:37:26+00:00

Een Contractbroker-flex is een commerciële dienstverlener die verantwoordelijk is gemaakt om namens een organisatie (een deel van) de volgende processen uit te voeren; contractmanagement t.a.v. individuele overeenkomsten, screening, leveranciersmanagement, dossiervorming, verrekenen van kosten en centrale facturatie t.a.v. een deel van de externe inhuur bijvoorbeeld de ZZP’ers en/of de inhuur van IT medewerkers. De werving van kandidaten wordt gedaan door de organisatie. De medewerkers van een broker werken meestal niet op de locatie van de opdrachtgever.

Definitie MSP, Wat is een MSP (Managed Service Provider)? 2016-02-09T16:27:57+00:00

Een MSP’er (Managed Service Provider) is een commerciële dienstverlener die verantwoordelijk is gemaakt om namens een organisatie (een deel van) de volgende processen uit te voeren; capaciteitsplanning, werving, pre-selectie, contractmanagement t.a.v. individuele overeenkomsten en/of raamovereenkomsten, screening, leveranciersmanagement, dossiervorming, verrekenen van kosten en centrale facturatie t.a.v. de totale flexibele schil (alle externe inhuur). De medewerkers van de MSP’er werken meestal op de locatie van de opdrachtgever (inhouse). In de praktijk zijn er verschillende MSP varianten. Indien een MSP’er mensen ter beschikking stelt die in dienst zijn bij de MSP’er (of dochteronderneming) wordt gesproken over een niet onafhankelijke MSP’er.

Wat is de definitie van inhuur derden? 2017-05-26T11:29:53+00:00

De definitie van inhuur derden is volgens ons hetzelfde als de definitie van het inhuren van personeel.

Het inhuren (de inhuur) van personeel (derden) is het inzetten van mensen die 1) niet op jouw loonlijst staan en 2) onder jouw aansturing werken. Het betreft het ter beschikking stellen van medewerkers door een uitlener aan een inlener waarbij de inleenkracht onder leiding en toezicht van de inlener werkt terwijl deze op de loonlijst staat van de uitlener.

Wat is ter beschikking stellen van arbeidskrachten – volgens de wet?
Onder het ter beschikking stellen van arbeidskrachten verstaat de wet ‘het tegen vergoeding ter beschikking stellen van arbeidskrachten aan een ander voor het onder diens toezicht of leiding, anders dan krachtens een met deze gesloten arbeidsovereenkomst verrichten van arbeid.’

Drie elementen van belang:
1. Er is een onderneming die arbeidskrachten ter beschikking stelt aan een andere onderneming.
2. De onderneming die arbeidskrachten ter beschikking stelt, krijgt hiervoor een vergoeding van de onderneming aan wie de arbeidskrachten ter beschikking zijn gesteld.
3. De arbeidskracht die ter beschikking is gesteld werkt onder toezicht en leiding van de onderneming aan wie hij ter beschikking is gesteld.

Labor Redimo

 

Wat is de definitie van inhuur? 2017-05-26T11:29:53+00:00

Het inhuren (de inhuur) van personeel is het inzetten van mensen die 1) niet op jouw loonlijst staan en 2) onder jouw aansturing werken. Het betreft het ter beschikking stellen van medewerkers door een uitlener aan een inlener waarbij de inleenkracht onder leiding en toezicht van de inlener werkt terwijl deze op de loonlijst staat van de uitlener.

Wat is ter beschikking stellen van arbeidskrachten – volgens de wet?
Onder het ter beschikking stellen van arbeidskrachten verstaat de wet ‘het tegen vergoeding ter beschikking stellen van arbeidskrachten aan een ander voor het onder diens toezicht of leiding, anders dan krachtens een met deze gesloten arbeidsovereenkomst verrichten van arbeid.’

Drie elementen van belang:
1. Er is een onderneming die arbeidskrachten ter beschikking stelt aan een andere onderneming.
2. De onderneming die arbeidskrachten ter beschikking stelt, krijgt hiervoor een vergoeding van de onderneming aan wie de arbeidskrachten ter beschikking zijn gesteld.
3. De arbeidskracht die ter beschikking is gesteld werkt onder toezicht en leiding van de onderneming aan wie hij ter beschikking is gesteld.

Labor Redimo

 

Wat is een marktconform inhuurtarief voor een consultant? 2015-12-15T11:37:45+00:00

Wat is een marktconform inhuurtarief voor een consultant? Zie dit nieuwsbericht voor een antwoord op deze vraag. Of kijk op http://www.tarieventool.nl/ voor meer informatie over tools waarmee organisaties tariefafspraken vastleggen.

Zijn mijn contractvoorwaarden tbv inhuur derden volledig en actueel? – contractmanagement 2015-08-31T14:20:26+00:00

Neem contact op met Corné van der Linde als je wilt weten wat ons antwoord is op deze vraag.

Wie moet eigenaar zijn t.a.v. ingehuurd personeel? Hr of inkoop? 2015-08-31T14:20:39+00:00

Neem contact op met Bertrand Prinsen als je wilt weten wat ons antwoord is op deze vraag.

Hoe richt mijn arbeidspool in? 2015-12-15T11:38:07+00:00

Neem contact op met Bertrand Prinsen als je wilt weten wat ons antwoord is op deze vraag.

Hoe integreer ik recruitment en inhuur? 2015-12-15T11:38:11+00:00

Neem contact op met Bertrand Prinsen als je wilt weten wat ons antwoord is op deze vraag.

Wat is de juiste verhouding vast/flex? En hoe optimaliseer ik die? 2017-05-26T11:29:53+00:00

Wat is de juiste verhouding vast/flex? En hoe optimaliseer ik die? Er is helaas geen standaard antwoord op deze vraag. Dit verschilt per organisatie en zelfs per functie. Elke organisatie zal dit zelf (per functiegroep) moeten bepalen. Een strategische personeelsplanning of ons functieanalyse model helpt daarbij. Zie ook onze nieuwsberichten voor onze opinie en benadering t.a.v. dit vraagstuk.

Tip lees deze artikelen:

Flexibiliseren, maar wel in een keer goed!

PEC Zwolle en de flexibele schil

Wil je voor jouw organisatie de ideale vast/flex verhouding bepalen? Zoek je een oplossing en wil je even sparren over de mogelijkheden? Ben je benieuwd of jouw wensen en onze aanpak overeenstemmen? Wil je meer  weten over onze diensten of heb je een andere vraag? Wij nemen graag de tijd voor een goed gesprek. Per telefoon, email of rond de tafel.  Noteer hier je  gegevens en liefst ook het gespreksonderwerp, dan reageren we direct.

Labor Redimo

 

Kan ik mijn recruitment-, en outplacementfees reduceren? Hoe dan? 2017-05-26T11:29:53+00:00

Veel organisaties betalen te hoge fees voor recruitment (werving en selectie). De eerste vraag is of je organisatie er beleidsmatig bewust ervoor heeft gekozen om externe bureaus in te schakelen om personeel te zoeken en pre-selecteren. De tweede vraag is of de recruitmentfees in verhouding zijn met de te leveren dienstverlening (inspanning) en risico dat het externe bureau op zich neemt (bijvoorbeeld bij een resultaatsverplichting).

Recruitment-fees betaal je overigens niet alleen aan werving en selectiebureaus. In de marge van een uitzendbureau en detacheerder zijn ook kosten voor de werving en selectie van personeel opgenomen.

Tip: lees het boek: Recruitmentkengetallen van IG en Labor Redimo.

Wil je weten of je een marktconforme vergoeding betaalt voor de werving en selectie van personeel? Zoek je een oplossing en wil je even sparren over de mogelijkheden? Ben je benieuwd of jouw wensen en onze aanpak overeenstemmen? Wil je meer  weten over onze diensten of heb je een andere vraag? Wij nemen graag de tijd voor een goed gesprek. Per telefoon, email of rond de tafel.  Noteer hier je  gegevens en liefst ook het gespreksonderwerp, dan reageren we direct.

Labor Redimo

Hoe krijg ik grip op in en doorstroom van vast, tijdelijk en ingehuurd personeel? 2015-08-31T14:19:06+00:00

Klik op deze link en lees onze verschillende berichten en columns over dit onderwerp.
Neem contact op met Bertrand Prinsen als je meer wilt weten over dit onderwerp.

Hoe maak ik mijn inhuur rechtmatig? 2015-06-18T12:28:05+00:00

Neem contact op met Siep Scherpel als je wilt weten wat ons antwoord is op deze vraag.

Betaal ik teveel voor ingehuurd personeel? 2015-08-31T14:18:58+00:00

Neem contact op met Siep Scherpel als je wilt weten wat ons antwoord is op deze vraag.

Welke systeem (ats vms tm lm) is het beste, hoeveel kost dit? 2015-08-31T14:18:51+00:00

Neem contact op met Corné van der Linde als je wilt weten wat ons antwoord is op deze vraag.