Online training: Total Workforce Management Essentials

Wil je in drie uur bijgepraat worden over Total Workforce Management? Wil je inzicht in trends, een gratis framework én inzicht in wat het oplevert? Tijdens de essentials training hoor je wat vakcollega’s doen en ben je na afloop weer helemaal up to date.

Sprekers: Roeland van Laer en Maarten Hansson.

Nog te vaak is HR-beleid alleen gericht op werknemers in vaste dienst en niet op álle werkenden in een organisatie. Inmiddels werken bij organisaties veel talenten die anders kijken naar werk. Zij zijn tijdelijk aan de organisatie verbonden als zzp’er of via een externe dienstverlener. Toch worden deze groepen systematisch overgeslagen in het HR-beleid.  Een geïntegreerde workforce aanpak biedt vele voordelen.

Een duurzame totale workforce strategie

Het is de taak van HR om samen met Inkoop de uitdagingen van de workforce of the future aan te gaan en zichzelf opnieuw uit te vinden. Het oude HR-paradigma moet worden losgelaten en plaatsmaken voor nieuw denken. Roeland van Laer en Maarten Hansson geven op basis van ruime praktijkervaring een overzicht van deze veranderingen en presenteren een nieuw framework voor een duurzame totale workforce-strategie. Deze Essentials training is daarmee een must voor iedere HR- of inkoop professional die de regie wil pakken en voorop wil lopen in turbulente tijden.

Deze essentials training biedt inzicht in alles wat je moet weten over Total Workforce Management.

Na afloop van de online training Total Workforce Management Essentials:

 • Kan je Inschatten welke trends impact hebben op de manier arbeid nu is georganiseerd.
 • Weet je waarom dit geïntegreerd gaat in de toekomst.
 • Begrijp je de urgentie van een integrale workforce strategie en kun je deze verwoorden.
 • Hebben we nieuwe inrichtingsmodellen verkend.
 • Kun je een workforce businessimpact analyse opzetten.
 • Heb je voorbeelden waarom bedrijven hiermee aan de slag gaan.

Daarnaast krijg je een naslagwerk met een gratis exemplaar van het boek ‘Het einde van HRM‘;

Programma: Essentials total workforce management (TWM)

 1. Arbeidsmarkt en trends 2021 in perspectief
 2. Total Workforce Visie en strategievorming
 3. TWM framework
 4. TWM Businessimpact
 5. Toepassing en resultaten
 6. Diverse praktijkcases

Sprekers

Roeland van Laer MBA heeft inmiddels ruim 25 jaar ervaring opgedaan in het HRM-vak. Hij is met Alliander in 2018 genomineerd voor de Werf& Award in de categorieën Recruitment en Arbeidsmarktcommunicatie en won met Alliander in 2020 de Werf& Award-publieksprijs in de categorie Recruitment. Hij heeft vele jaren ervaring bij corporates en vervulde diverse HR- en managementposities bij USG, St. Antonius Ziekenhuis, ING, Tata Steel en Alliander. Op dit moment is Roeland partner bij onafhankelijk adviesbureau Labor Redimo, waar hij organisaties helpt met het ontwerpen en implementeren van innovatieve HR-strategieën en total workforce oplossingen. Hij schreef het boek “Het einde van HRM” wat in februari 2021 (bestseller top 3 managementboek.nl) is uitgekomen.

Maarten Hansson is Global Head of integrated Workforce Management bij Novartis. Daarnaast is hij als senior adviseur verbonden aan Labor Redimo, een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van externe inhuur, Talent Acquisition en Total Workforce Management (TWM). Hij heeft een achtergrond in organisatieontwikkeling en was onder meer bij KPN verantwoordelijk voor het Global Sourcing programma in India. De afgelopen jaren heeft hij voor Novartis en Philips wereldwijd het externe inhuur programma geprofessionaliseerd en een integrale (TWM) aanpak op talent acquisition, externe inhuur en uitbesteden van werk ontwikkeld en geïmplementeerd.

Schrijf je nu in!

 • Inhouse en op verzoek

 • Locatie: Loosdrecht

 • Kosten 395,- euro per deelnemer