Van gedragen strategische keuze naar een
geïmplementeerd flexmodel voor inhuur en interim.

Royal Swinkels Family Brewers

Bier is genieten, brengt mensen bij elkaar. Voor elk moment bieden wij daarom een passend bier. Ieder met een eigen smaak en karakter. Met liefde gebrouwen in een van onze brouwerijen, waar ook ter wereld. Daar is vakmanschap voor nodig en vrijheid om je intuïtie te kunnen volgen. Intuïtie over hoe goed bier moet smaken en hoe je dat brouwt. Bier brouwen zit in onze genen. Al 300 jaar. Wij zijn Swinkels Family Brewers, een 100% onafhankelijke familiebrouwer met inmiddels 1800 gepassioneerde medewerkers wereldwijd. Daar zijn we trots op. Dankzij drie eeuwen vakmanschap en een gezonde ondernemersgeest zijn we gekomen waar we nu zijn. Met een diep respect voor mensen en voor onze omgeving. Want ook in dat opzicht zijn we graag grensverleggend. Zo geven we Swinkels Family Brewers steeds mooier door aan de volgende generatie.

Externe inhuur

Swinkels Family Brewers kent een grote diversiteit aan ingehuurde medewerkers  (uitzenden, detacheren en interim) door een verscheidenheid aan disciplines. De jaarlijkse kosten van de inhuurbehoefte is circa 13 miljoen euro.

Doelstelling van het programma: Grip op inhuur

 1. Helder en efficiënt inhuurproces met ondersteuning voor inhurende managers
 2. De juiste persoon op de opdracht, tegen een marktconform tarief
 3. Beperking van juridische en fiscale risico’s
 4. Inzicht in en rapportages over externe inhuur

Advies en ondersteuning Labor Redimo

 • Strategische keuze/besluit op basis van een gerichte business case
 • Nadere invulling strategie met business
 • Voorbereiden en uitvoering tenders
 • Change-management
 • Strategische communicatie
 • Transitie van inhuurcontracten

Gekozen inrichting Royal Swinkels Family Brewers

 • De keuze om op uitzenden een tweede leverancier inhouse te contracteren, met daarbij een logische verdeling van de kavels. Facturatie geschiedt enkel nog  via deze twee leveranciers, waardoor een versnippering over een veelvoud van uitzendbureaus wordt voorkomen.
 • Een nieuwe raamovereenkomst met beide uitzendleveranciers en een nieuwe broker (interim & detacheren).
 • Inrichting inhuurproces met de inzet van een Resource Manager.
 • Kader stellende richtlijntarieven voor interim professionals en prijsafspraken ten behoeve van de levering van uitzendkrachten.

Labor Redimo was in dit traject verantwoordelijk voor het project management, het ondersteunen bij de totstandkoming van de strategie en de tenderbegeleiding.

.

.

“Labor Redimo heeft me geholpen bij het ontwikkelen van een strategie en het overtuigen van onze interne stakeholders om deze transitie nu in te zetten.
Het op één lijn krijgen van al deze interne stakeholders was een uitdaging op zich, waar het team van Labor Redimo een waardevolle bijdrage aan geleverd heeft. Daarnaast heeft Labor Redimo een wezenlijke bijdrage geleverd aan de implementatie van onze nieuwe partners, waardoor we het project binnen planning en budget hebben kunnen opleveren. Daarnaast heeft het project ons een substantiële besparing opgeleverd.”

Mark Raijmakers, Recruitment Manager, Swinkels Family Brewers

“In het uitzenden is de tarievenstructuur uiterst complex, waarbij het lastig is om appels met appels te vergelijken in het tendertraject. De Tarieventool van Labor Redimo heeft ons geholpen om kosten transparant te maken. Daarnaast heeft deze tool ons geholpen om grip te krijgen op de kosten voor interim en detacheren. Daarnaast heeft Labor Redimo ons geholpen om alle juridische risico’s af te dekken in een nieuwe raamovereenkomst.”

Erik Broers, Strategisch Inkoper, Swinkels Family Brewers

Deel deze klantcase, kies jouw platform!

.