“Total Contingent Workforce Management” programma
met MSP met VMS

.

Over SABIC

SABIC staat voor Saudi Basic Industries Corporation en is een internationaal opererend bedrijf met hoofdkantoor in Saoedi-Arabië. Het bedrijf produceert tegenwoordig basischemicaliën, “specialties” en polymeren. SABIC heeft een voetafdruk in Europa opgebouwd door acquisities van DSM’s petrochemische industrie en GE Plastics. In Europa heeft SABIC circa. 6.000 mensen (ongeveer 3.000 in Nederland). Het Europese hoofdkantoor van SABIC is gevestigd in Sittard, Nederland. De verkoop van kunststoffen en chemicaliën wordt beheerd via een uitgebreid netwerk van lokale verkoopkantoren in heel Europa, terwijl de belangrijkste fabrieken voor productie en onderzoek zijn gevestigd op verschillende locaties in Nederland, Duitsland, het VK, Italië, Oostenrijk, België en Spanje.

Scope van het programma

  • “Total Contingent Workforce”: uitzend-, en detacheringskrachten in Europa.
  • Geografisch: fase 1 Nederland, uit te breiden naar andere Europese landen.
  • Functioneel: inrichting van het inhuurproces, systemen, organisatie en integratie VMS/MSP in staande organisatie.
  • MSP/VMS diensten door leverancier.

Doelstelling van het programma

Na een marktverkenning en interne analyse heeft SABIC besloten om de door haar gestelde doelstelling te realiseren door de implementatie van een “Total Contingent Workforce Management” programma met MSP/VMS diensten.

  • Transparantie en inzicht (rapportages)
  • Verlaging van totale inhuurkosten
  • Verbeteren kwaliteit en beschikbaarheid

Advies en ondersteuning Labor Redimo

Op basis van de aanpak van Labor Redimo heeft SABIC op een efficiënte wijze haar werving/sourcingstrategie en inrichting bepaald. In een vijftal workshops zijn de belangrijkste opties t.a.v. scope, marktbenadering en inrichting van de organisatie besproken met de relevante stakeholders binnen SABIC. De strategische keuzes zijn vastgelegd en vertaald in een programma van eisen. Het advies en inkooptraject is onder leiding van Labor Redimo uitgevoerd.

Gekozen inrichting SABIC

  • Een raamovereenkomst met een MSP/VMS leverancier die verantwoordelijk is voor de levering van detachering-, en uitzendkrachten waarbij de MSP toeleveranciers contracteert en de werving en contractering van externe medewerkers organiseert.
  • Kader stellende richtlijntarieven voor interim professionals en prijsafspraken t.b.v.de levering van uitzendkrachten.

.

“Vanuit SABIC heb ik met Labor Redimo intensief samen gewerkt gedurende 2018 en ben onder de indruk van hun professionalisme en werkwijze. Persoonlijk heb ik bewondering voor hun grondige analyses en project planningen om ons als klant te hebben kunnen adviseren.”

Boudewijn de Heer, Manager Talent Aquisition Europe bij SABIC

.

Labor Redimo heeft SABIC vanuit een onafhankelijke positie geadviseerd tijdens het maken en uitwerken van strategische keuzes voor de inrichting van ons Total Contingent Workforce Management programma in Europa. Op basis van onze keuzes, heeft Labor Redimo op een zorgvuldige en betrouwbare manier gezorgd voor uitvoering van een aanbesteding van de MSP/VMS diensten. De woorden die Labor Redimo het beste omschrijven zijn ‘gedegen aanpak’, ‘diepgaande marktexpertise’ en ‘gedetailleerde proceskennis’.”

Erik Koeman, Senior Manager, Procurement Facility Goods & Services and Direct Materials bij SABIC

Deel deze klantcase, kies jouw platform!

.