Advies en implementatie

Labor Redimo ontwerpt en implementeert programma’s op het gebied van externe inhuur, recruitment en onboarding van personeel. Met onze specifieke kennis en ervaring helpen wij organisaties en ondernemers-verenigingen uit de publieke en private sector bij het ontwikkelen en implementeren van op maat gemaakte innovatieve werving- en inhuurstrategieën (vast|flex). 

Labor Redimo is volstrekt onafhankelijk. Het geeft zekerheid dat voorgestelde oplossingen volledig in het belang zijn van jouw organisatie. Klik op onderstaande elementen voor meer informatie over onze diensten.

Samen met onze opdrachtgevers werken wij aan:

 1. Bepalen inhuur-, en wervingsstrategie
 2. Advies en inrichting van inhuur/recruitment-afdelingen
 3. Selecteren en implementeren ATS, werken bij, analytics en VMS
 4. Advies & integreren van systemen met achterliggende IT landschap
 5. Business cases opstellen voor verbeterprogramma’s
 6. Projectmanagement en business alignement
 7. Aanbestedingen bureaus, brokers, MSP, systemen, et cetera
 8. Bepalen tariefstrategie & implementatie

Onze expertise

 • Externe inhuur

 • Total Talent Aquisition

 • Total Workforce Management

 • Onboarding van personeel

Advies

Labor Redimo richt zich met haar pragmatische aanpak en adviezen op het werven (vast en flex) en inhuren van personeel.

Wij helpen organisaties om de instroom van personeel te verbeteren.

externe inhuur implementatie

Implementatie

Labor Redimo geeft niet alleen advies, wij zorgen ook voor de (begeleiding van de) implementatie van onze adviezen.

We zorgen er dan ook voor dat onze adviezen ook in de praktijk werken.

Opleiding

Wilt u uw kennis van de integrale werving van personeel verrijken? Of de werving van/inleen van personeel professionaliseren?

Wij hebben een opleidingsprogramma met en unieke combinatie van theorie en praktijk.

Interim

Voor onze opdrachtgevers vullen wij op interim basis inleen/recruitment functies in:

Manager Inhuurdesk, Projectleider, Category Manager HR, Manager recruitment of Inkoper HR.

Aanpak en tools

Ter ondersteuning van onze adviezen en projecten maken wij gebruik van verschillende scans, methodieken en tools.

Enkele tools, zoals de TarievenTool, zijn extern beschikbaar. Heb je interesse of wil je meer informatie, neem dan contact op.

Lees verder >

Klanten aan het woord

Aanpak Labor Redimo

"Met de professionals van Labor Redimo hebben we een structurele verbetering voor de inhuur van personeel doorgevoerd. Labor Redimo heeft ons allereerst perspectief geschetst, met daarbij strategische opties en voorzien van veel benchmark gegevens. Vervolgens hebben ze, met ons, de workforcedesk geïmplementeerd. Deze levert Royal Schiphol Groep een kwalitatieve verbetering, een procesvereenvoudiging en een structurele kostenbesparing op. We zijn bijzonder tevreden over hun inhoudelijke en strategische kwaliteiten als over hun implementatiekracht."

Royal Schiphol Group
Royal Schiphol Group
Marc Unger, Directeur Corporate Procurement
TarievenTool

Sinds 2012 gebruiken wij bij Procurement en Recruitment van Tata Steel de Tarieventool Prijsafspraken, Richtlijntarieven en Reductie Mutaties voor uitzenden, detachering en vrije markt. De tool heeft ervoor gezorgd dat tarieven transparant zijn en dat er minder discussie is met leveranciers over tarieven. Het is een zeer handig middel om tarieven te bepalen en heeft bij ons geleid tot een mooie besparing. We zullen de tool ook weer gaan inzetten bij onze nieuwe tender.

inhuurtarief TATA
TATA STEEL
Yvette Spijkerman Sourcing Manager Labor Procurement
Aanpak HR Marktplaats (DAS)

Ik heb ervaren dat Labor Redimo een erg klantgerichte houding heeft. Ze denken mee en komen met verschillende oplossingen. Je hoeft je daarnaast geen zorgen te maken over de producten die worden opgeleverd. Labor Redimo is hier uiterst kritisch op. Er wordt geen half werk geleverd en ik was dan ook zeer geholpen met de producten die zij ons hebben geleverd.

Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat
Jeroen Bargeman, Projectleider Marktplaats Project en Technisch personeel
Europees MSP en VMS programma

"Vanuit SABIC heb ik met Labor Redimo intensief samen gewerkt gedurende 2018 en ben onder de indruk van hun professionalisme en werkwijze. Persoonlijk heb ik bewondering voor hun grondige analyses en project planningen om ons als klant te hebben kunnen adviseren."

SABIC
SABIC
Boudewijn de Heer, Manager Talent Aquisition Europe
Groter bereik op de arbeidsmarkt

“De expertise, advisering en ondersteuning van Labor Redimo is essentieel geweest in de keuze voor een MSP en het aanbestedings- en implementatietraject. We zochten een partner die ons kon helpen bij het maken van de strategische keuze voor een inhuurmodel. Labor Redimo heeft ons daarmee uitstekend geholpen. Vanaf de start van de samenwerking hebben we heel veel vertrouwen in Labor Redimo gehad. We hebben hen ervaren als een zeer kundige partner met veel kennis van de markt, die de wensen en behoeftes van de gemeente Eindhoven uitstekend heeft weten te vertalen naar een voor ons geschikt inhuurmodel. Haar onafhankelijkheid is daarbij steeds nadrukkelijk naar voren gekomen. De keuze om Labor Redimo ook te vragen ons te ondersteunen bij de aanbesteding en de implementatie van een MSP, was dan ook snel gemaakt. Ook daar kijken wij met volle tevredenheid op terug. Labor Redimo heeft ons prima begeleid in dit voor ons onbekende en spannende traject.”

Gemeente Eindhoven nieuw inhuurmodel
Gemeente Eindhoven nieuw inhuurmodel
Anton Hurkmans, Operationeel Manager P&O
Nieuw inhuurmodel, MSP

“Verschillende adviseurs van Labor Redimo hebben ons geadviseerd en ondersteund bij de keuze, aanbesteding en implementatie van een MSP. Ik heb altijd het gevoel gehad dat wij de juiste expertise aan tafel hadden. Het team van Labor Redimo heeft zich echt verdiept in onze organisatie, is toegankelijk, betrouwbaar, integer en kritisch in haar advies. Zij heeft in alle fasen van het traject oog gehad voor haar rol en steeds flexibel ingespeeld op onze behoefte aan advies en ondersteuning.”

Gemeente Eindhoven, groter bereik arbeidsmarkt
Gemeente Eindhoven, groter bereik arbeidsmarkt
Cecile Lagarde, HR- Architect
Future fit inhuurmodel

“Dankzij de aanpak van Labor Redimo hebben we een duurzame verbetering voor de inhuur van personeel doorgevoerd. Essentieel was de wijze waarop Labor Redimo samen met onze Talent Acquisition-, en Procurement specialisten meer dan 200 managers en 30 MT’s hebben betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van het nieuwe inhuurbeleid. Dit resulteerde in goede business alignment en leverde ons een kwalitatieve verbetering en duurzame besparing op én een duurzaam inhuurmodel. We zijn bijzonder tevreden over de inhoudelijke kennis van Labor Redimo en de wijze waarop zij samenwerken: Vanuit een onafhankelijke positie vertegenwoordigen zij de belangen van Business, HR en Procurement.”

ABN AMRO Bank
ABN AMRO Bank
Ruth Bielderman, Head of Talent Acquisition at ABN AMRO Bank N.V.
Europees MSP en VMS programma

“Labor Redimo heeft SABIC vanuit een onafhankelijke positie geadviseerd tijdens het maken en uitwerken van strategische keuzes voor de inrichting van ons Total Contingent Workforce Management programma in Europa. Op basis van onze keuzes, heeft Labor Redimo op een zorgvuldige en betrouwbare manier gezorgd voor uitvoering van een aanbesteding van de MSP/VMS diensten. De woorden die Labor Redimo het beste omschrijven zijn ‘gedegen aanpak’, ‘diepgaande marktexpertise’ en ‘gedetailleerde proceskennis’.”

SABIC
SABIC
Erik Koeman Senior Manager, Procurement Facility Goods & Services and Direct Materials
Candidate centric (digitaal) recruitmentproces

“De combinatie van het beschikken over een onderscheidende visie op het recruitment vak en employer branding, de gewenste Finance en IT-kennis & expertise en tevens uitstekend programma management skills maakt Labor Redimo een complete, betrouwbare strategische partner in business. Een partner die het mogelijk maakt om meetbare bedrijfsresultaten te behalen.“

Schiphol Group Recruitment
Schiphol Group Recruitment
Bas Simons, Senior Manager HR Advice & Workforce
Praktische en goede oplossingen

"Dankzij de aanpak van Labor Redimo kan Menzis nu tijdig beschikken over kundige inleenmedewerkers die passen bij de waarden van Menzis."

Menzis
Menzis
Janneke Vollaers-Scheepers, Manager Corporate Procurement
Programma-aanpak externe inhuur

“Tijdens de analyse en het maken van strategische keuzes voor de inrichting van ons Total Contingent Workforce Management, heeft Labor Redimo ons deskundig en vanuit een onafhankelijke positie geadviseerd. Labor Redimo heeft ons in korte tijd voorzien van alle informatie om een goede keuze te maken. Na besluitvorming hebben de adviseurs van Labor Redimo, met een gedegen programma-aanpak, op een zorgvuldige en betrouwbare manier gezorgd voor uitvoering van een Europese aanbesteding van de MSP/VMS diensten, de inrichting en implementatie van de Workforcedesk. Labor Redimo kenmerkt zich door een betrokken en resultaatgerichte houding. Het informeren en meenemen van stakeholders is iets waar ze veel aandacht aan besteden en waar ze zich positief in onderscheiden. Kortom, een deskundige, onafhankelijke en betrouwbare partner in business."

Royal Schiphol Group
Royal Schiphol Group
Heleen Kuijten, Directeur Human Resources
Waterschap Scheldestromen
Waterschap Scheldestromen